Söndagsost

Söndagar är slappa. Då kan man käka ost. Små trekantiga Buko-ostar. Det är gott. Sov gott allihopa!

Svensk-Göteborgsk Ordlista Svenska

Detta inlägg tillägnar jag Christoffer, som inte förstår ett ord av vad jag säger. Läs detta vännen,så ska vi se om vi kan komminucera med varandra på ett enkalre sätt. Jag säger bara en sak.... Stockholmare ;)

Svensk-Göteborgsk Ordlista Svenska = Götebosska
Samarbetsvillig = Go gôbbe
Utåtriktad = Tjôtig
Socialt kompetent = Käck
Expansiv = Bré
Matsal( i skola) = Bamba
Seriös = Änna téti
Dynamisk = Brôtig
Resultatinriktad = Åpen
Självgående = Knô sig
Lyhörd = Go gôbbe
Kreativ = Go i hôvvet
Ansvarskännande = Tjallebôtta
Entusiasmerande = Go gôbbe
Strategisk = Gôrfiffi
Handlingskraftig = Tôff
Duktig = Redig
Serviceminded = Bôdig
Säljande = Tyken tjomme
Framgångsrik = Måcklig
Representativ = Riggad
Stresstålig = Stôddi
Tända eld = Lunta
Springa = Kubba/kuta
Kommunicera = Tjôta
Föra liv = Brôta
Ta plats = Knô
Kaxig = Tyken
Trappuppgång = Svale
Tåg = Spårvagn
Flytta = Flô
Till exempel = Änna/Änna dåva
Väl = La
Person = Tjomme/Fomme/Jeppe/Gôbbe

Exempel på mening:
Ö, dö, flö dig änna= Kan du vara vänlig att flytta på dig?

Orgie i entrén?

Kände mig inspirerarad att blogga lite innan jag nannar. God knows why. Kom just hem efter en kalastrevlig kväll på stan. Först ett glas vin och en (ursäkta min otacksamhet) vråläcklig GT hemma hos Annsofi. Ingen av oss fick ner den utan fula grimaser. Myste lite med Rasmus, världens mysigaste lilla pälsboll (Annsofis valp som ser ut som en korsning mellan chewbacca och en gremlin innan man häller vatten på den, skitsöt!). Sedan skulle vi möta upp ett par vänner till henne som befann sig på stället "mellan Flying Scotsmen och BLVD, där det är ärlor i fönstren". Okej, what?? När vi står framför någon form av entré frågar dörrvakten oss:" Ska ni ha orgie?" Ja tack svarar vi och klampar in (stället hette Orgia och vakten frågade givetvis "ska ni till Orgia?" men man hör det man vill höra). Väl där sveptes en underbar vodka lime (som Loj aldrig druckit fram tills för ca tre veckor sedan, men av någon anledning fått i sig varenda jävla helg efter det).

Sedan stod hon ensam i en kö till Nef i nästan en timme för att möta upp Offe & co. Fan vad skoj det var att träffa dem igen! En sak  är säker: Killar med Dior-gloss är fan så mycket hetare än killar utan. Hade en kanonkväll på alla plan och nu fattar hon inte varför hon sitter här och bloggar när sängen med nya, rena satinlakan väntar henne. Loj, Loj, kom hit och sov med oss! Jaja, jag kommer, tig med er. Lakansjävlar. Värsta är att de vet om att de är oemotståndliga. Jag älskar att prata om mig själv i tredje person för övrigt.

Sov gtt älsklingar!

I've got you babe.... I've got you babe.... I'VE GOT YOU BABE!!!!

Det är intressant hur personer som tror att de är mystiska, originella och svåra att förstå sig på, i själva verket är lika genomskinliga som gladpacken på en fruktsallad.

I know what you're trying honey, even though you haven't figured it out yourself yet ;)

Jag använder ett av Karins favvo-uttryck; "Vill både ha kakan och äta den". Men denna kakan tänker fan inte låta sig ätas utan motprestation. Hihihihi.

Kom tillbaka när du vet vad du vill så ska jag dissa dig litegrann. För det är ju så vi jobbar, right? =) Hihihihi.

Jag går på caffe frappé just nu. En disaster för mitt välbefinnande. Jag pysslar ju inte dagligdags med så tunga droger som koffein, så det är lite ovant. Vanligtvis knarkar jag ju bara på jobbet. Jävla italienare som inte lämnade något i handskfacket som vi hoppats. Därav mitt fnitter här och var i texten, och den höga nivån på mina skämt. But you all get it, right? Min mage protesterar hårt. Jävla kaffe.

Kremera mig inte! My boobs are gonna explode!

Jag är övertygad om att syftet bakom artikeln var i högsta grad menat att vara seriöst och allmänbildande, men när jag såg rubriken "Silikonbrösten exploderar i danska krematorier", kunde jag inte annat än att skratta högt. När jag läste vidare och det framgick att silikonet smälter, sprängs och fastnar i en geggig sörja på väggarna, höll jag på att dö av ett hysterisk asgarv. Så tjejer, tänk på dödgrävarna och liksanerarna nästa gång ni tänker göra silikonboobs ;)

Om ni googlar "Murf" får ni fram detta:

image56

Jag har nu glömt det jag inte ville minnas.

Jag tänker inte på det varje dag längre. Åtminstone tror jag inte det. Det bara slog mig förut.

Det gjorde jävligt ont, men den där septemberkvällen var nödvändig, jag vet det nu.

"Out of pain comes happiness...."

Tack för att ni var där, i telefon och vid min sida..... Tack för att ni lät mig bryta ihop och sedan plockade upp bitarna. Älskar er!

Permission för fint väder och gott uppförande?

Vad gör hon inne på jobbet en dag med så sjukt fint väder som denna? Det borde vara en mänsklig rättighet att få vara ledig när man lever 99% av vintern i mörker, regn och elände. Nepp, det blir att springa av sig sina sorger ikväll. Jag ska ju bli biff inför sommaren, det är hårdträning som gäller.

Jag var hos optikern och fick en flaska ögondroppar som jag fick Roman att hälla i mina ögon förut. Ett bra tips är att hålla ögonen öppna när man droppar i det, det blir så blött på kinderna annars! =)

--------------------------------------------------

A red room with blood on the walls, a trashed soul in pieces on the floor.... A moment of peace before the sky falls down, a touch of eternity reaches my mind. A place lost in confusion, with sparkling silverdust falling through the air. Its quiet now. Its closing in, its getting near. It caresses your cheek, you shiver slowly. Its not cold, nor warm. And you welcome it. Its getting even closer. You hold out your hand. And then.... Boom.

Loj är lycklig nu!

Hon är tillbaka! Nu är det dags för Loj att äga blogghimlen igen! =)

Loj är lycklig nu. Det var sjukt längesedan jag hade så roligt på en semester som jag hade nu när vi var i Åre förra veckan.


Tänk er själva att åka upp med ett helt galet underbart gäng kompisar, lära sig åka skidor och festa nätterna igenom, bada sex personer i en jacuzzi för två, basta med en galen finne som brassar på så att det känns som att linserna håller på att smälta i ögonen. Att uppleva kylan i fjällen när varmvattnet är borta och du vill duscha av dig bastusvetten. Att svepa i sig nio liter Jeltzin på en vecka, att se Jimmy suga sig fast med tänderna i Dennis rygg. Att inse hur många lustiga positioner Louise kan vrida sin kropp i, att garva åt alla svordomar som hela tiden kom över våra läppar (Dennis "Vårda erat språk era jävla horjävlar", var den KLART bästa!). Att åka till ett äventyrsbad och vara sju år på nytt, shaka loss på dansgolvet och stå på gasen på ice-carting banan. Få två timmars massage varje dag bara för att dina vänner är så underbart snälla och käka världens största toast skagen så att det sprutar räkor genom öronen. Att daska till någon i rumpan och personen utbrister: "Aj, akta min PUNG!" (här användes uttrycket hängpung ofta, samt uttrycket "henkan" myntades). Att trasha en våningssäng från Ikea och lyckas spika ihop den igen. Att på hemvägen knäcka upp en öl i baksätet/dubbelsängen där bak i Romans S60, med basen pumpandes (eller ja, den kunde pumpat om vi inte fyllt bagagen med väskor) mot ryggen, Loj och Em fnittrandes som två tonårstjejer. Tråkigt att vakna upp och inse att man är hemma igen...... Vem är på att åka tillbaka??!?!?!?!?!

Till alla er som var med: Jag älskar er!


3 väskor och en flipp

Efter klagomål på att jag vart för seriös i mina blogginlägg får jag väl komma med ett relativt oseriöst inlägg då!

Har just packat inför Åre. Det tog 30 minuter och jag fyllde 3 väskor med abslout ingenting. Roman fick frispel och flippade när jag sa hur många väskor jag hade med mig. Man kan ju tycka att det borde vara mycket saker i, men jag har inte tagit med ett enda par jeans och bara tre tjocktröjor. Jag kommer frysa ihjäl. Så frågan är bara exakt VAD Louise har packat ner. God knows! Jag och Em synkade oss dock, jag tog med hårtork och hon tog med plattång. Effektivitet. Hon hade dessutom fått ned ett hundra pack med kondomer efter påtryckningar från hela sin familj. Vad tror de kommer hända egentligen?! Hahaha, skönt att min familj har högre tankar om mig och snarare oroar sig för att vi ska dratta av vägen med bilen och att jag inte har tillräckligt med snacks i fickorna.

Så nu sitter jag här och väntar på att bli upplockad. Egentligen borde jag diska undan lite, men jag orkar inte. Jag har ju haft finfrämmat från Sthlm som "härjat" med mig hela helgen, så jag är helt slut. Får vila upp mig tills nästa besök.  =P

Åker snart ch bloggen kommer vila sig i en vecka. Tillbaka då med updates om brutna ben och kaos i liftkön. Ta hand om er!

Puss och kram!!

What goes around, comes around.

Fler visdomsord (eller kalla det klyschor om ni vill) från loi.blogg.se:

För att kunna förstå dagsläget och hantera framtiden krävs att du också kan förstå och acceptera det förflutna.

Det som har hänt går inte att ändra på, men du kan alltid skapa a better tomorrow.

Tidigare upplevelser präglar, men det behöver inte betyda att dessa styr din framtid.

Det finns två tydliga exempel på hur olika människor hanterar negativa erfarenheter:
 Typ 1: De som suger åt sig allt negativt som händer dem och projicerar detta på andra med motiveringen "Har jag fått ta skit ska andra också få känna på hur det känns".
Typ 2: De som tänker tvärtom: "Aldrig att jag skulle låta någon annan lida så som jag fick göra".

Vilken av grupperna tillhör du?

Härmed inte sagt att detta alltid är ett medvetet val, många handlar så som de fått lära sig att man "ska" handla. Ha rdu inte fått lära dig vad som är rätt och fel är det svårt att avgöra vad som sårar andra människor.
När jag gick i lågstadiet hade vår fröken satt upp tavlor med citat på väggarna. Ett av dessa har fastnat på min näthinna. Ovanför diskhon där vi sköljde av penslar efter akvarellfärgerna satt en liten tavla med orden:
"Behandla andra så som du själv vill bli behandlad".

Tänk på det.

This is for YOU!!

Yours truly är helt slut. 2007 tog knäcken på mig. Nu laddar jag upp inför Åre och sedan bär det av utför (bokstavligen). 2008 kan inte bli annat än perfekt, I can promise you that!

Tack alla älskade vänner, nya och gamla, för ett helt underbart år och en helt underbar avslutning på det. Och tack för att ni är med mig hela vägen in i det nya. Älskar er över allt annat!

Jag har förhoppningar, förväntningar, drömmar, planer, funderingar och gissningar på vad 2008 kommer bjuda på, men en sak som jag är helt säker på är att det är NI som kommer göra det till det grymmaste året!

Så ta tillvara på varje tillfälle som bjuds och gör det bästa av det, har ni förlorat en enda sekund kommer ni aldrig att få tillbaka den. Behandla människor ni möter med kärlek och respekt, jag lovar att ni kommer få igen det. Ha en av mina favorit-klyschor; "Främlingar är bara vänner du inte lärt känna än", i åtanke . Ni kommer möta dem övarallt; på stan, på bussen, i affären, på jobbet, på krogen. Ge dem ett leende, det är så enkelt att göra någon glad!

Detta inlägget blev fullt av visdomsord och plattityder, men någon gång då och får man vara klyschig om man heter Loi!

Gutes Neues Jahr, allihop!=)