Lipgloss-olycka?

Asså, ibland skrattar man bara ihjäl sig. Följande fanns att läsa på insändarsidan i en av våra dagstidningar:

"Likt en ängel ifrån himlen du kom och med dina vingar du slöt mig i din famn. Här vill jag stanna, jag älskar dig Hanna!"

Hade jag fått se något sånt tillägnat mig hade jag SKÄMTS IHJÄL!! Såååå klyshigt! Killen lider ju av en patetisk svårartad toffelsjukdom. Osexigt. Vad hade ni fallit för? Jag hade lätt gått rakt in i fällan om jag fått höra något i stil med "Får jag kleta lipgloss på dig? Med mina läppar givetvis".

Något lite lustigare fanns på sidan efter, där familjeannonserna sitter:

"Hipp, hipp, hurra! Flaggan i topp, det blev en med snopp"!

Så jäkla kul! Här snackar vi humor.

Men apropå lipgloss.... Här kommer en för mig VÄLDIGT passande bild från min absoluta favoritserie-strip: Wulffmorgenthaler.

image69

I Have Done Something Almost Illegal....

För jag kan inte tänka mig ens för en sekund att det är lagligt att man ska vara så lycklig som jag är nu. Inte denna årstiden, inte i detta självmordsväder, inte bland alla vinterdeprimerade, gråa människor som trillar förbi mig på gatorna. Men jag är det. Allt går så bra nu. Låt det fortsätta flyta på såhär. Det är faktiskt min tur nu! For real.

"Dä ä bar å åk"!

Mys på er. A lot. =)







Död Åt T-Röd?

Läste i dagens tidning att en större biltillbehörskedja fått skit för att deras T-röd innehöll livsfarlig metanol (träsprit) och inte bara etanol som den ska innehålla. Hur man kom fram till detta: En man i Norge (Ja, vart annars?!) hade druckit skiten och kolat.

VAD TUSAN SKULLE HAN DRICKA T-RÖD FÖR?? Nästan så att han får skylla sig själv.

Undrar om hans anhöriga kommer kräva kedjan på pengar? Eller fria torkarblad livet ut? (Vilket hade varit kostnadseffektivt för kedjans del, eftersom norrmän verkar så korkade att de dricker t-röd och därmed dör rätt fort).

image68




My beautiful darling!

Satt precis och kollade igenom kort på Jessica och insåg hur JÄVLA SNYGG HON ÄR!! Kolla bara! Men dreggla inte för mycket, hon är nämligen min. Och Karins. Och Lindas. Vi har delad vårdnad om henne.

Puss på dig stumpan! =)




image67






No Cash- No Car

Ska det vara så jävla svårt att förstå? Nä, nu åker jag och lyser bilen.

Dagens fråga: Om Lojs vore med i en gangster/polisfilm, skulle hon då vara "The Bad Cop" or "The Good Cop"?

Mitt Ego....

Äntligen fick jag den. Min ego-kväll med mousserande vin och jordgubbar. Jag hade tom sån tur att det fanns lite, lite Texas Pecan-glass kvar från helgen.... Lycka på hög nivå.

Nästa gång kan du få vara med. =)



                                             image66image65







Dont Challenge Me!!

Jag fick en utmaning på att jag aldrig skulle våga lägga upp en tutt-bild på bloggen. Regel numero uno; Don´t challenge me! Vännen, här får du stå ditt kast. Boobs till allmän beskådan! :



image64











Fjortis-varning önskas

Jag är så jädrans trött på att hamna på fjantbloggar där 14-åriga småbrudar sitter och bloggar om kläder de aldrig skulle ha råd med och skor som de inte kan gå i och BH-ar som de inte fyller ut. Jag kräver varningsmärkning bredvid länkarna för att slippa se skiten!

Suck. Framför seriösa modebloggar.

To The Top!

JAAAAAAAA! Karin har köpt NES. Och grävt fram sitt gamla Ice Climber (som jag självklart snodde direkt).

Spela någon? =)

image63

Trosorna Ut Och In....

Är ett säkert tecken på att Louise:

A, Haft pojkbesök under natten

B, Var redigt bakis när hon klädde på sig

eller

C, Kommit hem mitt i natten, fokuserat så hårt på att tända lampan så att proppen gick och därmed blivit tvungen att klä sig i beckmörker

Tyvärr måste jag lägga korten på bordet (köksbordet) och erkänna att det var en kombination av de båda senare alternativen. Sadly. Dessutom, om det hade varit pojkbesök det var frågan om hade väl underkläder helt lyst med sin frånvaro?

Träningsvärk. Igen.

Jag har träningsvärk i båda mina underarmar. Just for the record. Och nej, det är inte som ni tror.





Nu ska jag snart hem till Kladdkarin och hångla upp henne i hennes vita Mio-soffa. Kan bli nasty.





Puss!

Fillåt.....

Jag har smulat på tröjan. Tusan. Dumma muffin.

Personliga Avslöjanden

Jag har ibland fått höra att jag sällan pratar om mig själv, att jag sällan avslöjar något eller släpper folk nära. Det är kanske inte något man vanligtvis gör, men med tanke på hur mycket jag pratar kanske procentsatsen är lite väl låg i mitt fall.

Så, mina vänner, här kommer lite avslöjanden om Yours Truly:

1, Min ägg-klocka måste stå på två minuter när jag är färdig med matlagandet, för jag gillar inte udda siffror. 2 är ett bra tal.

2, Jag måste följaktligen alltid köpa två paket toa-papper när jag är i affären.

3, Jag tror att mitt ena ben är 1 cm längre än det andra (efter kinesiska muren-flygandet).

4, Jag erkänner sällan vad jag känner utan motprestation (dvs; du måste erkänna dina känslor först)

5, Jag missar gladeligen bussen och kommer försent till jobbet för att hinna platta mitt hår.

6, Jag pratar så mycket för att jag är livrädd för tystnad. Tystnad är av ondo, för om det är tyst hinner folk tänka för mycket och då händer ofta otrevliga saker som du inte planerat.

7, Jag ser för jävlig ut i håret just nu.


Your turn, avslöja något om dig själv, för nu står jag här med brallorna nere mitt på Centralstationen och känner mig jävligt naken! Join me in my nudity =)





Faceplant into reality

Back to where I started
Alone with all my thoughts and fears
Grasping for a solid spot
Tripping, falling, sliding down

Discussing with my alter ego
My younger, elder me
Feelings in a cage
Afraid to let them out

Loosing grip, loosing me
Become another, not used to be
Something new
Dare to be
Me


Det Är Ganska Underbart, Faktiskt!

Som de flesta av er vet har jag haft en lätt form av ångest sen i höstas ungefär, för att jag itne vet vad det ska bli av mig, vad jag ska göra med mitt liv, vad jag vill jobba med osv. Nu på sistone har det klarnat något, men långt ifrån helt.

Dock slog det mig nu; Jag älskar att inte veta. Det är ganska underbart, faktiskt. tänk vad mycket spännande som kan dyka upp om man inte begränsar sig! Öppna sinnen osv.

"Without a map you can see more beautiful things"   -Kinesiskt citat från min resedagbok jag köpte i Beijing.

Ibland Vill Jag Också Bara Vara Ytlig Och Ego

Men om det är så bara för en stund finns risken att jag trycker undan och glömmer allt jag tror på, allt jag vill vara och blir den jag flyr från att bli. Men om jag skyr den jag kan bli för att jag har svårt att bli den jag vill vara, kan det inte bara vara en sköld då? Kanske förnekar jag den jag vill vara för att jag tror att jag inte kommer att lyckas. Jag hatar att förlora. Särskilt mot mig själv. Vilket skitsnack att jag skulle misslyckas. Här ska vinnas!

Fort, innan jag tappar mig själv på vägen.

I need to get back to myself for a day.

Min Nya Älskling?

Jag tror att det är dags för ett helt transparent. Kanske Diors Addict?

Vad tror ni?

image62

(Kassare bild får man leta efter. Sökte igenom 500 bilder och fann ingen bättre. Tur att det lär vara snyggare på. Mig ;-)

Att Skruva Ihop Fyra IKEA-Stolar

Nu trodde ni nog att ni skulle få läsa värsta lustiga historian om när Louise skrvade ihop en stol. Om kaos, eldfräsande mun och felgängade muttrar. Men icke. Med lite hjälp gick det snabbt och smidigt på en halvtimme. Så här snygga nya chairs finns nu i vårt fikarum, kom och provsitt dem!



image61
(OBS, två av dem vickar..... IKEA-skit).

Träningsvärk Efter Helgens Bravader

Har sjuk träningsvärk efter denna helgen. I lathetsmuskeln. Kan nog helt ärligt säga att jag inte gjort något vettigt alls. Det var ett stort steg att ta sig utanför lägenheten i lördags kväll för att gå ut och käka med vännerna (som för övrigt var enormt trevligt, tack för det snyggingar!), annars har helgen spenderats i horisontellt läge i soffan framför film efter film. Många kakpaket har det gått åt. Jag försökte även ge mig på en påse cashewnötter, men de försvann ner i någon annans hals på den tiden det tog mig att gå från vardagsrummet, in i köket och tillbaka till vardagsrummet igen. Min lathet har inte haft några gränser. Det är Stockholmsbesöket som drar ner mig i fördärvet.

Uppstyrning!!

Eat shit and DIE!

Säger jag det så menar jag det. Väcker man mig får man skylla sig själv. =P

Jag är helt jävla slut nu. Sönderkörd.
Välkommen till en helt ny dag: Måndag!


Å Hjälp, Dä Brinner! (På Värmländska)

Nu vet jag hur jag hade reagerat i händelse av nödsituation: Brand.

Jag och polaren står och lagar mat. Han steker korv och jag har just plockat ut pommes fritesen ur ugnen och ska stänga av gasen. Vad jag samtidigt lyckas med är att sätta eld på bakplåtspapperet med hjälp av lågan från plattan han steker på.

Robert (helt lugnt): Duuu.....
Louise (lite lost): Ja?
R (obekymrat): Du, det brinner....
L (stirrar tomt framför sig): Ja.... Det gör det ju....

Båda står och kollar en stund på lågan innan Robert tycker att vi kanske borde släcka den. Jag viftar lite halvhjärtat med handen och blåser lite på lågan. Oj då, det började brinna ännu mer. Då lägger jag helt sonika handen med grytvanten likt en jätte björntass rakt över lågan. Då slockande den. Observera att ingen av oss hittills knappt rört en min.

Sedan käkade vi Dennis-korv, pommes frites och svalde skiten med rödvin. Är det alla hjärtans dag och man är ensamma tillsammans så är man, haha! Sedan spelade vi Salomons Key och jag ägde (tur att man är bra på NÅT här i livet!)

Har jag tur får jag dock mer celebert besök till helgen. =P

Dagen Då Pappa "Lagade" Datorn

Shit, vad jag har garvat idag! Det roligaste var ett samtal med mina föräldrar. När jag kom tillbaka från lunchen hade jag fått mail där min mor vänligt bad mig ringa hene, hon hade nämligen fått problem med datorn. Min moders IT-relaterade bekymmer brukar vara i stil med :

Mamma: "Louise, det lyser en grön lampa, varför då?"
Louise: "Den signalerar att datorn är påslagen".

I vilket fall så ringde jag, lydig som jag är, upp och pappa svarade (trodde faktiskt inte att han visste hur en telefon fungerade). Mamma var inte hemma, men pappa visste allt vad felet var. Han förklarar för mig att ljudet helt plötsligt slutat fungera. Jag börjar guida min far, som inte rört datorn på över ett halvår, genom Start-menyn för att hitta volymkontrollen (nämnde jag att han knappt kan hantera en vanlig fast telefon?) Men kvick och lättlärd var han och triumferar efter en kort stund: "Nu har vi ljud!" I samförstånd beslutar vi oss för att pappa ska få all cred för lagandet av datorn och vi låtsas därför om att han klarat det helt själv.

När mamma kommer hem och sätter sig vid datorn får hon dock ett smärre slaganfall när det visar sig att pappa dragit upp volymen på max och glömt av hur man sänker igen. Felet låg inte i att ljudet försvunnit från datorn, utan att IKONEN för volymkontrollen försvunnit från snabbstarten. Oj vad fel det kan bli. Datorn vrålade på högsta nivå, ingen av dem visste hur man sänkte och jag kan garantera att mamma vrålade lika högt. Jag höll på att dö av skratt när hon ringde och var fly förbannad över att pappa lagat saker som inte var trasiga.

Det finns inga gränser för hur mycket jag älskar mina föräldrar. =)

image60

They sold my soul.... Prostitution??

Fick en notification på Fejsbok: "Linda Uhlmann bought you for xxxx".

Vaddå BOUGHT?? Vem fan kan köpa mig utan mitt godkännande? Nu får det fan räcka snart alltså. Damn all those applications!

Slaveri eller ren och skär prostitution? Välj själva.


Vad ska jag bli när jag blir stor?

Idag anmälde jag mig till högskoleprovet. Tänkte att det kan vara en bra början till att åtminstone börja fundera vad det ska bli av mig. Känner att jag senaste halvåret tänkt mer och mer på vad jag ska göra, men liksom inte riktigt kommit fram till något.

Tankar på journalistik, reklam och marknadsföring har kommit tillbka, som så många gånger innan, tillsammans med human factors som verkar grymt intressant men kanske svårt att föreställa mig själv att verkligen arbeta med. Jag vet vad jag tycker är kul, men inte vad jag vill göra.

Jag vill utveckla! Jag vill börja tomt och sluta fullt. Jag vill skriva! Jag vill möta människor åt alla håll och kanter, i olika positioner och med olika livsåskådning. Jag vill leka med färger, form och material, kanske grafiskt, kanske inte.
Jag vill att det jag gör ska betyda något för andra, det ska synas att Louise har varit framme och det ska vara användbart och en hjälp att nå längre. Jag vill ha en tydlig arbetsbeskrivning, alternativt att själv upprätta en tydlig arbetsbeskrivning för andra. Jag vill läsa människor och använda det för att nå dit jag vill. Jag vill ha snabba resultat.

Jag vägrar vara nöjd.

Jag tror jag vet åt vilket håll jag är på väg nu.

I annat fall får jag väl satsa på kustbevakning. =P

"Ibland önskar jag att någon bara kunde stoppa mig"

Jag säger som Ernst igen: "Ibland önskar jag att någon bara kunde stoppa mig".

Att jag inte bara kan vara tyst någon gång.

90/10?


Sleepy Hollow

Ibland känns det som om mitt huvud inte riktigt sitter fast på min kropp. Då får man känna efter litegrann. Vanligtvis inser jag då att det faktiskt sitter där det ska.

Vad betyder elev?

Hade en ganska rolig diskussion om lärare och elever med en kompis på msn. Kände att jag var tvungen att delge er min eminenta förklaring på vad ordet "elev" betyder:

W säger: du är en duktig elev. vad betyder elev?
Wsäger: vet du det lilla louise
L säger: hm......
W säger: ååå du e så sööööt idag. har du en vovve? aa de har du. där ääär den?
L säger: elementary education violation?
W säger: haha
W säger: supernanny fast med lärare?

Frågan är bara var vovven kom in i bilden? Anyway, nu vet ni vad "elev" betyder.

Over, out and good night.

The way I are

Jag är rädd. Jätterädd. I princip livrädd.

Fest snart igen?

Jag har nu äntligen lyckats diska upp alla glasen från nyår. De har bara stått där sedan, ja, nyår. Tröttnade på att se skiten. Fest snart igen, någon? Fast isåfall bidrar vi till växthuseffekten och använder plastglas. Alternativt skaffar mig en diskmaskin. Eller bjuder in Dennis eller Paffen som faktiskt är ädla nog att diska efter sig!

Diss eller komplimang?

Har på senaste tiden fått ett antal regelrätta dissar, eller är det komplimanger? Velade lite om vilken kategori jag skulle blogga under, men jag utgår ifrån att allt detta är sagt med kärlek? Döm själva:



"Hon är väldigt snygg att se på, men jävligt jobbig att lyssna på. Lite som dig faktiskt". - By Junior, idag.

"Jag satt på toaletten och då tänkte jag på dig" - By Karin, idag.

"Dig skulle man ju inte knuffa ur sängen på morgonen!" -Okänt taffligt raggningsförsök, ett par månader sedan.

"Du var ju inte så jävla snygg, men söt var du och det är mycket bättre" - Ännu ett okänt, ännu taffligare raggningsförsök, ett tag sedan.

"Jag tror du brukar sjunga till Kiss i duschen" - Jag tror du vet vem du är....

"Du har fått din kroppsform efter pappas sida släkten, de hade inte heller några bröst!" - Min egen mamma, under min känsligaste tonårsperiod.

"Jag har ett minne från bilresan till Åre, och det var hennes ständiga pratatande elva timmar i sträck!" (pekandes på mig) - Bästa killkompisen, ca en månad sedan.

Var det Norrkan det kallades?

Det känns som om jag korsat land och rike runt hundra gånger den senaste veckan, Stockholm förra helgen och i fredags var det en snabbvisit i Norrköping (eller Norrkan, som Finspångtjejerna kallade det), där det var 21-årsbaluns. Jag drog med mig tre riktiga partybrudar och vi kände det som vår plikt att shaka booty all night. Loj glömde självklart passande skor till outfiten och stapplade runt i Hannas pumps i storlek 39 hela kvällen (observera att jag har 37 i vanliga fall). Efter ett tag fick hon skoskav i sina och vi fick byta, vilket innebar att Loj fick stappla runt i STILETTKLACKAR (jag äger inte själv ett enda par högklackade skor) i storlek 39. Jag som inte ens kan gå nerför en trappa i strumplästen utan att ramla och bryta ett ben stod och dansade som en dåre till schlager (Ja, SCHLAGER!) och hade riktigt kul (Ja, KUL!) Är det inte oroväckande?

Kvällen fortlöpte dock utan frakturer, och vi hade dessutom sängplats säkrat för kvällen. Jag kan lova att den killen fick många avundsjuka blicka när han stapplade ut från Palace med fyra (tre vrålsnygga och så jag) brudar i släptåg. Den bjuder vi på!

Vaknade på morgonen av att det var alldeles för ljust i rummet, en kille snarkade, Thessan låg och skrattade på skånska och jag låg och faceplantade väggen (bästa uttrycket, tack Åre). Sedan fick jag ett glas vatten över mig.
Morgonens bästa kommentar, hämtat ur ett telefonsamtal: "Det ligger en brud bredvid mig som säger att hon är blöt. Men det är nog bara för att Fredda kastade vatten på henne". Kan tolkas hur fel som helst.

Tack vännen för en kanonkul kväll, du lyckades verkligen med det här, mat, vimmel, champagne, modevisningen, allt! =)

Se även vimmel på:
www.tjoffe.com om några dagar när alla korten lagts upp!


Eyes wide open

Med stängda ögon missar du mycket längs vägen.

Lojs Kan Inte Montera Gardinstänger

Vaknade mitt i natten av ett dunderbrak. Tänkte att det var väl badrumshyllan igen (den hänger uppe med sugproppar). Tänkte inte mer på det utan somnade om. När jag sedan steg upp på morgonen (observera att jag vaknade 2 minuter innan väckarklockan och steg upp genast utan att snooza! Good Lord) inser jag att inget har rasat. Inte i köket, inte i badrummet, inte i hallen. Slås genast av en oroskänsla, "tänk om jag drömde, tänk om något annat hemskt har hänt"? Sedan inser jag att det är min gardinstång som brakat, med glasljuslyktor och allt. Jag har nu glas i hela vardagsrummet. Inte stabilt. Fasen också, jag älskade de där lyktorna. Men jag får skylla mig själv, jag visste att den levde på lånad tid den där stången. PAPPA!! Kom och hjälp dottern skruva ordentligt!

Sedan gick mitt ena BH-band sönder när jag skulle klä på mig. Sedan gick det andra med. Satana (finska för Satan).

Att jag även fått en gigantisk finne mitt mellan ögonbrynen när man ska på stor fest på kvällen är väl knappast förvånande? Det är som Junior uttryckte det: "En universell lag". Perkele (finska för Helvete eller liknande).

Dock har jag en vag förhoppning om att om dagen börjar kasst så blir kvällen underbar! =)

Come é stato

Hey girl you know you drive me crazy

One look puts the rhythm in my hand

Still I´ve never understood why you hang around

I see whats going down


Cover up with make up in the mirror

Tell yourself its never gonna happen again

You cry alone and then he swears he loves you


Do you feel like a man when you push her around

Do you feel like a man when she falls to the ground

Well I tell you my friend one day this worlds going to an end

As your lie crumble down a new life she has found


A pebble in the water makes a ripple effect

Every action in this world will bear a consequence

If you wade around forever you will surely drown

I see what going down


I see the way you go and say your right again

Say your right again

Heed my lecture


Do you feel like a man when you push her around

Do you feel like a man when she falls to the ground

Well I tell you my friend one day this worlds going to an end

As your lie crumble down a new life she has found


Face down in the dirt she says: This doesn´t hurt

She says; I finally had enough

Face down in the dirt she says: This doesn´t hurt

She says; I finally had enough


One day she will tell you that she has had enough

Its coming around again


Do you feel like a man when you push her around

Do you feel like a man when she falls to the ground

Well I tell you my friend one day this worlds going to an end

As your lie crumble down a new life she has found


Do you feel like a man when you push her around

Do you feel like a man when she falls to the ground

Well I tell you my friend one day this worlds going to an end

As your lie crumble down a new life she has found


Face down in the dirt she says: This doesn´t hurt

She said; I finally had enough



Never again.


Centrifugera Bensinkortet- Bra Idé?

Nu det senaste har kategorin "Saker Jag Gjort Som Inte Var Så Smarta" blivit flitigt använd. Så varför sluta nu?

Igår var Louise duktig och tvättade och stod i. Hon var så ivrig att hon glömde känna efter i fickan på munkjackan hon har på jobbet och följaktligen lyckades tvätta sitt bensinkort i 60 grader. Avancerat! Det är lite skevt och snyggt nu.

Hihi, oops! >=)

Hårdk*kt?

Mamma: läs inte detta. Jag är skitsmart och säger skitsmarta grejer jämt, det vet ju alla. Som förut idag när jag och Linda gjorde spenatsoppa (skåpsrensning redan den 6:e i månaden, den ni!).
Jag ska till att koka det allra sista ägget och häver, utan att tänka, ur mig:

"Det är väl bäst att göra det hårdkukt va?"

Eh...... Var det ett undermedvetet tecken på sexuell frustration? I need a boyfriend. ;)

Vem är dummast?

Haha, satt just och kollade kort på Facebook. Efter en snillrik kommentar från allas våra käre Klabbe, som är en jävel på att slänga ur sig plattityder och visdomsord, följde en lång diskussion om smör:

Klas bildkommentar: Mathias och Em ser verkligen ut som om dom har: "sålt smöret och tappat pengarna" :P

Mathias Osterloh wrote: a vad då smör?!

Klas Olsson wrote: men dö cheese! de e jue ett uttryck! De kan du få i läxa att kolla upp va de betyder :P

 Junior Jobert wrote: Den ene är dummare än den andre:-D     

Mathias Osterloh wrote: men jag fattar väl det med, men vad fan skulle jag ha smör till där. fanns det inget lämpligare ;O)

Hahahahah, jag garvar ihjäl mig!

Återföreningen Är Ett Faktum- My Precious Has Returned

Linda hittade honom, slagen, misshandlad och överkörd av minst en bil, låg han där nästan livlös på parkeringsplatsen. Hon tog hand om honom tills jag kom hem, lade honom i en påse. Sedan gav jag honom ett varmt bad och vaggade honom lite. En ny kork ska han få imorgon, sedan är han som ny igen.

Vi ska aldrig skiljas mer! Mitt gloss är för mig som Ringen är för Gollum (eller han Grinchen i Sagan om Ringen, som jag uttryckte det) . My precious........ Ja´dore........ Dior.....             

image59



Först tänkte jag inte blogga det här, det är lite väl ytligt för mig. Men vad fan, som Linda sa nyss: "Jag har slutat förvånas vad gäller dig". Jag har en ytlig pryl, och det är mitt gloss. Låt mig. Jag lovar att försöka lösa världssvälten nästa vecka.


Jag Har Blivit Dumpad.... Helt Brutalt.

Jag sitter här, med gråten i halsen och med dämpad röst. Jag upptäckte i morse att jag blivit helt hänsynslös dumpad av någon jag älskar så otroligt mycket.... Jag hade honom igår kväll precis innan träningen, och jag lade omsorgsfullt ner honom i väskan igen efter anändning. När jag nu på morgonen väntade på bussen upptäcker jag att han inte ligger kvar i väskan. SORG!!!!

VAR ÄR MITT LIPGLOSS????????

image58

Ett Säkert Bevis På Att Linda Pluggar För Mycket

Följande är ett utdrag från min och Lindas konversation på väg hem från träningen:

Linda: "Okej, så ni har pratat?"
Louise: "Ja".
Linda: "Jaha, (rycker lätt på axlarna), då har ni metakommunicerat, ni har definerat er relation".

I rest my case, hon är så söt!!  ;)

På Allmän Begäran- Toll Bakom Ratten

Det var en underbar dag. Himlen var blå, fåglarna kvittrade och ropen skalla: Frihet åt alla! Louise manövrerade den söta lilla Skodan över rågtäckta åkrar, alla i bilen sjungandes och skrattandes. Det var en fröjdefull dag. Solen smekte deras bara nackar (det var ingen cab, men rutorna var nere). Efter några timmar blev Louise lite trött i ögonen. GPS:en varnade för sängar på vägen hela tiden, men de bestämde sig för att byta förare istället.

Toll sätter sig bakom ratten.

Plötsligt brakade helvetet lös. Åskmolnen drog in över de två oskyldiga passagerarna och Toll, den obarmhärtige föraren. Regnet piskade vindrutan och den lilla bilen skakade av rädsla. Toll tryckte gasen i botten, höll händerna hårt runt ratten och tryckte ut den sista gnuttan livslust ur bilen, när han våldsamt stampade ner kopplingen hårt i mattan. Han vrålgasade, rivstartade och sedan bar det iväg, i hundrafemtioelva knyck över skumpiga vägar, mejade ner pensionärer som var på söndagspromenad, körde nästan över spädbarn som försökte lära sig krypa över E20. Folk slängde sig åt sidan när Orkanen Toll röjde fram. Alla kommer vi minnas denna dag med skräck i sinnet. R.I.P Sture Snigel som gick en plågsam död till mötes, under dubbade däck, på en vägsträcka någonstans mellan Göteborg och Stockholm....

Och ändå lyckades han inte hinna hem innan 22!!!! (22,01 rullade vi in i garaget). Det var kärringstoppet i allén som gjorde det.

Utan Etanol På E20

Kom att tänka på en rolig grej som hände på hemresan igår kväll;

Efter att bilen skrikit "tom tank, tom tank" i ca 15 mil, kände vi att det var dags att släcka dess törst. Eftersom jag är utrustad med ett himla fint Shell-kort bad jag min co-driver Andreas att mata in närmsta Shell-mack på GPS:en. Sagt och gjort. Vi blev rådda att köra av ett par kilometer längre fram och sedan ett par kilometer till från motorvägen skulle vi hitta en shyst bensinstation. Men inte fan hittade vi någon. Inte alls. Vi befann oss mitt i ett industriområde, tomt och kalt och ingen bensinstation så långt ögat nådde. Men så där! Helt plötsligt ser vi en stor dieseltank med en Shell-logga på. GPS:en hade guidat oss till ett jävla truckstop för diesellastbilar istället för en etanolstation för fjantiga skodor!

Jag ville skylla allt på Andreas, men det gick ju inte det heller, det stod bara Shell på GPS:en... Fasen. Så vi fick köra tillbaka, och tror ni inte att vi hittar en riktig station bara en kilometer efter den avfarten vi tog av. Varför körde vi itne dit först?!?! Jag fick en kanelbulle som jag brutalt våldtog med mina tänder, allt för att inte kasta ut GPS:en genom vindrutan (kan bli jobbigt att både köra och hitta hem då).

Ungefär såhär öde var industriområdet:

image57

Har det gått en kvart än?

Bara en kort sammanfattning om min helg;

Efter lite vin och öl i torsdagskväll tyckte Louise att det var en jättebra idé att åka till Sthlm över helgen. När hon vaknade på fredagsmorgon med lite vinbaksmälla i huvudet var ideén inte lika bra. Men man ska lyssna på sin första instinkt och klockan fyra fredag eftermiddag rullade hon från Göteborg, plockade upp en kompis i Skövde för att få sällskap, och sedan gav vi oss iväg, mot E20 Norr.

Väl framme bjöds hon på grymt mycket filmsoffeslappande, brottande och gapskratt, biotittande och en vodka lime nästan utan lime på ett uteställe där vi mötte upp två snubbar, varav en kunde flyga. Sedan förfrös hon ett par tår med. Längesen hon hade så skoj. Faktiskt. ;)

Helgens bästa kommentar: "Det tar högst en kvart, på söndagar bara tio minuter".

En töntig Loj

Alla vet ju att jag är stor och tuff och fräck och såna grejer. Men det finns tillfällen då även de coolaste tappar lite credibility. I mitt fall händer det när det kommer en spruta i närheten av mig. Jag började halvt hyperventilera och skaka redan i väntrummet och när det blev min tur att gå in kunde jag knappt säga varken vad jag hette eller mitt personnummer, för rösten grötade sig i halsen och tårarna hotade välla fram i ögonvrårna. Jag kved fram att jag var halvt livrädd för nålar, varpå sköterskan frågade om jag hade en tendes att svimma. Öh.... Riktigt så illa är det väl inte? Men när jag väl satt ner, med en scarf framför ansiktet och sköterskan sätter nålen i armen på mig började jag störtgråta på riktigt. Inte för att det gjorde ont, utan snarare just för att det var en nål i min arm. Dessutom stressad över parkeringen som gick ut samtidigt som jag satt där med en tre meter lång nål i armen snyftade jag som en liten barnunge, och torkade mina mascararinniga kinder med fingertopparna, alltmedan hon sög ut allt blodet ur min kropp. Uttömd på blod och livsglädje släpade jag mig ut till bilen och åkte iväg till en arbetsdag som skulle visa sig bli den värsta någonsin. Tro fan det, med tanke på vilken värdelös start på dagen.

När jag väl slutat var det raka vägen hem, släcka ner hela lägenheten, Paul Potts på högsta volym, tände levande ljus och en shyst drogande rökelse och sedan somnade jag utmattad på rygg i yogaställning. Sedan var jag fit for fight för stockholmaren, pannkakskalas och "Cars" på dvd. Kan man få ett bättre avslut på en pissig dag? Nope, tror inte det. Var lätt bäst.